søndag den 22. juni 2008

lav dine egne transperanter

Overlayers eller transperanter er lige nu meget "in" inden for scrapbooking, men de koster ofte en formue, så hvorfor ikke lave dine egen. Det er super nemt og så kan du få dem lige, som man vil have dem.

Du kan købe blanke transperanter i DreamPapers og hos de fleste boghandlere.

En af måder at lave dine egne transperanter på ,er ved at tegne dine helt egne figuer. Fortvivl ikke hvis du ikke er i besidelse af de store kunstriske evner. Du kan finde motiver i børnenes malebøger, på nettet, i magasiner m.m. Når du har fundet dit motiv ligger du det blot ind under transperanter og tegnet det af.

Du skal bruge en transperant, en pen som tørre hurtigt og kan bruge på glatte flader f.eks. slick writers fra zig. evt sværte og stempel, det kan undlades.


Tegn nu dit motiv og lad det tørre. du kan vælge at stoppe her og klippe motivet ud og sætte det på dit layout eller kort.

Du kan også vælge at pynte dit motiv lidt mere med f.eks et stempel. Her skal du bruge en sværte som er beregnet til glatte overflader og tørre hurtigt f.eks. StazOn.

Put sværte på dit stempel og sæt aftryk forskellige steder på dit motiv.Du kan nu vælge at stoppe her og klippe dit motiv ud.

Du kan også vælge at pynte det yderlige med f.eks glimmerlim som jeg har gjort her. Når limen er tør klipper du motivet ud og det er klar til brug.

Du kan også vælge at stemple dit motiv på i stedet for at tegne selv. Her er det vigtigt at du også bruger en sværte som er beregnet til glatte overflader f.eks. StazOn.

Jeg har valgt også at bruge akrylmaling til at stemple med, fordi det giver en ekstra effekt sammen med sværten.

Du skal bruge en transperant, sværte , maling og et stempel.


Smør / dup maling på stemplet og tryk det forsigtigt ned på transperanten. Trykker du for hårdt ,så glidder det hele ud.Vask stemplet rent med lunt vand og lad det tørre. Når malingen er tør, putter du sværte på stemplet og sætter aftrykket lidt forskudt af maling aftrykket.Lad det hle tørre og klip derefter dit motiv ud. Det kan nu sættes på dit layout eller kort. Du kan sætte det fast med gludots ,brads eller hæftemaskine alt efter smag. Du kan også pynte det yderlige med knapper, brads, bling....ja kun fantasien sætte grænser

God fornøjelse.

Anette og Lisette

4 kommentarer:

Betina Olesen sagde ...

YES YES YES..... lige hvad jeg ønskede mig...... det ser bare for fedt ud det nederste tryk......

Takker og bukker.....

Knuz Betina

Anne Bente sagde ...

ejjj det er jo total flot, jeg er vild med det nederste der.

Karina Beck sagde ...

Tusind tak for den gode ide med swirlsen, det må jeg da prøve.

Anonym sagde ...

Alletiders idé med at stemple på transperanter. Jeg har selv prøvet at lave en overskrift, skrevet med tusch og malet bagpå bagefter.

Hilsen
Gitte Amager